Baranes, elements decoratius que donen personalitat a la nostra llar

La barana és un element decoratiu. Podríem dir que és inevitable veure’l a la majoria de les nostres llars, ja sigui en espais interiors com exteriors. Quan parlem d’espais interiors parlem, normalment, de baranes ens els accessos a una planta superior… les baranes d’espais exteriors les acostumem a veure en balcons, terrasses…

Barana1

Barana1

Barana 2

Barana 2

Barana 3

Barana 3

Barana 4

Barana 4

Barana 5

Barana 5

Barana 6

Barana 6

Barana 7

Barana 7

Barana 8

Barana 8

Barana 9

Barana 9

Majoritàriament, les baranes tenen una composició d’elements imprescindibles i que és important que ens familiaritzem amb ells si tenim la intenció de posar-ne una a la nostra llar.

Tenim múltiples opcions de disseny per una barana ja sigui interior o exterior, tot buscant l’encaix perfecte per l’ambient que volem crear a la nostra llar.(el disseny ha de dependre exclusivament del vostre gust i nosaltres, com a professionals, hem d’acompanyar la vostra idea, polir-les i donar-li realitat)

Sigui quina sigui la idea, tindrà unes parts importants que seran les següents:

Pilastra o pilar d’arrancada, passamà (on ens subjectem), muntants o panells centrals i si és necessari, segons model o llargada de la barana pilars de reforç. (vegeu foto detallada)

Partes de una barandilla

 

Els sistemes d’ancoratge són molt importants, per aquest motiu s’han de tenir molt en compte a l’hora de fer el disseny i muntatge. En aquest cas ens hem de deixar assessorar pels professionals (serraller, arquitecte…)

Hem de tenir molt present que l’ancoratge és una part clau per a que la feina feta pugui lluir i alhora ser segura.

Una barana és un element decoratiu però no hem d’oblidar que també és un element de seguretat.

Necessites una barana?

Contacta!