Escultura: el Gall de Pau Gargallo

Escultura: El Gall de Pau Gargallo

Descripció de la imatge

L’escultura a descriure és un “gall” és una obra expresiva i ve a ser la plasmació d’un instant d’una gran expresivitat on l’escultura sembla viva.  L’escultura aconsegueix transmetre moviment gràcies al treball de les tres dimensions que ens mostra tant l’interior com l’exterior i dóna volum a aquelles parts que vol resaltar de la figura.

Les dimensions són de 500x500x500 mm.

S’ha realitzat al taller de Juneda l’any 2000 per petició d’un pintor. L’obra es va fer amb els dibuixos de l’artista.

Què simbolitza?

Amb aquesta obra volíem fer un homentage a Pau Gargallo, i finalment l’escultura del Gall simbolitza l’admiració, la fascinació i el respecte vers Pau Gargallo i Catalán. Escultor català d’origen aragonès que entre el 1920 i el 1923 incorporà la xapa de plom a la construcció de les escultures i incorpora l’espai buit a les seves obres.

 

Anàlisis

Descripció dels materials:

L’escultura està feta amb xapa.

Descripció de la tècnica:

La tècnica utilitzada és la que l’escultor Pau Gargallo ens va ensenyar. L’escultor va ser precursor d’una nova forja en la que va introduir una nova forma: el buit. Amb la introducció d’aquesta nova forma que ajuda a donar volum a les noves escultures i juga amb les formes còncaves i convexes de les xapes fa  que les escultures siguin un joc de llums i ombres que es capten en l’escultura donant un realisme espectacular a les obres.

Autor

Frederic Simó i Castelló

14.414

C. Prat de la Riba, 27
25430 Juneda (Lleida) CAT
T. 973 150 402
M. 676 529 443

Podeu veure més obres de l’artesà Frederic Simó.