Escultura en homenatge a Antoni Palau

Aquesta vegada en Frederic Simó, el nostre forjador, al que el Lleida Esportiu li va confiar confeccionar l’escultura dissenyada per l’Òscar Sarramia ens vol explicar alguna cosa més de l’escultura…

Antoni PAlau Lleida Esportiu

Avui us voldria explicar alguna curiositat sobre l’escultura en Homenatge al gran Antoni Palau:
Gairebé sempre, per no dir sempre, els artistes intentem que tot tingui un sentit en l’obra que presentem. Aquesta no es pas diferent, i partint que a mi personalment, quan vaig a visitar algun museu, exposició, … m’agrada saber el punt de vista o explicació de la persona que ha creat l’obra per poder interactuar encara més amb el que estic veient en aquell moment i entendre el perquè d’algunes coses que si no me les expliquen potser no els hi donaria la importància que l’artista voldria. Sense que això impedeixi que jo pugui continuar entenent-la o representar-la d’una altra manera que a mi potser m’arribi més (és molt important i bonic que cada persona es faci seva l’obra i li doni el significat que per ella en aquell moment li transmet, no oblidem mai que l’art consisteix exactament amb això, transmetre sentiments).

Tenim el nº 7 realitzat amb unes dimensions i volums considerables, bàsicament perquè no volíem que ningú es quedés indiferent davant la seva presència, igual que no ens deixava indiferents la presència de l’Antoni quan estava al camp lluitant pilota a pilota.

La seva situació, separat de la paret i amb un espai força gran es per a que ens puguem fer nostra l’escultura, bordejant-la, tocant-la, observant-la des de totes les perspectives, en definitiva, GAUDINT-LA sense cap tipus d’impediment al seu voltant.

Antoni PAlau Lleida EsportiuEl material en el que s’ha treballat l’escultura és acer COR-TEN. Un acer que es caracteritza per l’òxid que desprèn de forma natural, aquest es converteix en la seva protecció, creant una pel·lícula que impedeix que l’aigua, humitats,… acabin deteriorant-la.
Les diverses gotes de l’òxid que es desprenen de l’escultura les hem deixat també de forma voluntària per a que puguin representar les gotes de suor del jugador quan corria la banda d’una punta a l’altra lluitant cada jugada.

També hem deixat l’escultura sense cap tipus de vernís que paralitzes l’oxidació perquè d’aquesta manera ella es manifestarà de forma natural depenent del clima, canviant cada dia les tonalitats de marrons que generarà el mateix òxid. D’aquesta forma l’escultura agafa vida i ens ensenya totes les seves variants de colors dia a dia.

 Espero i desitjo que al igual que hem passa a mi, quan m’expliquen per a que entengui millor una obra, escultura o el que sigui, encara la gaudiu molt més i faci que la recordeu sempre.

“O REI PALAU” PER SEMPRE!
Gràcies.