La magia del forjador

Quina és la màgia que fa que al segle XXI l’ofici de forjador sigui encara tant important?

En Frederic Simó ens explica, en aquest vídeo, que forjar una peça no és solament donar-li cops de martell contra l’enclusa, és molt més, és parlar, és conversar, és entendre’s amb el ferro, és picar on ell et deixa, és demanar-li permís, és entendre’s, és escalfar-lo ni més ni menys sinó lo just…

Entre tant que el forjador fa repicar el martell sobre l’enclusa es va modelant la peça per a que aquell bocí de ferro vagi agafant vida i es torni cada vegada més presumit i més mal·leable. Sabent no escalfar-lo més del necessari per a que aquell ferro, dur a primera vista, no se’ns trenqui com si d’un vidre en parléssim.

Les emocions del forjador, qui diria que afectarien al ferro?

Doncs alhora de treballar és fonamental estar bé amb un mateix per poder transmetre al ferro passió en cada cop… ell no es deixarà captivar per la feina del forjador si no està bé i no es mourà com el forjador vol.

Quin és l’èxit del forjador?

El principal èxit del forjador es poder donar vida a un bocí de ferro i que aquest aconsegueixi seduir a qui se’l mira, que més dona el sentiment que et provoca però si el forjador ha aconseguit amb la seva obra que un tros de ferro pesat i fred et digui alguna cosa ha assolit l’èxit.

“La forja és un ofici molt antic que al segle XXI continua tenint màgia per que té molt que aportar, si aquest ferro el saps manipular i el saps treballar la forja estarà viva sempre” . Frederic Simó


També et pot interessar:

Una visita molt especial

El passat dimecres dia 10 de abril vaig tenir una visita molt especial a la meva forja… una escola! estava […]

Read More
forjador artesano

La magia del forjador

Quina és la màgia que fa que al segle XXI l’ofici de forjador sigui encara tant important? En Frederic Simó […]

Read More

Conèixer la forja del segle XXI

Per conèixer la forja d’una forma especial, el millor que podem fer és conèixer al forjador. El forjador és una […]

Read More

Sant Jordi

A Catalunya, cada 23 d’abril cel·lebrem la festa del nostre Patró, Sant Jordi, una tradició basada en l’amor i la […]

Read More