Escultura: No deixis els teus somnis

Escultura NO DEIXIS ELS TEUS SOMNIS

Descripció de la imatge

“No deixis els teus somnis” és una escultura de ferro amb una circumferència on hi ha penjat un home que agafa la mà d’una dona. La circumferència reposa sobre una base de pedra blanca.

Les dimensions són aproximadament 830 mm d’alçada per 800 mm d’amplada.

Es va realitzar al taller de Juneda l’any 2015.

La peça està exposada al taller.

Què simbolitza?

L’obra, vol fer reflexionar sobre la importància que tenen els somnis per nosaltres. Què són els somnis? Podem viure sense somnis? Els somnis es fan realitat? Disfrutem en el procés d’assolir-los? o solament quan els hem aconseguit?

Amb l’escultura volem transmetre que si somiem, si imaginem… finalment es faran realitat. Però, poder aconseguir que els nostres somnis es facin realitat és qüestió d’esforç. Per això hem de lluitar, creure, treballar al màxim sempre amb l’objectiu de fer-los realitat.

I que dieu de quan els hem assolit?… aquella sensació de felicitat enorme que envaeix el cos i ens fa somriure de satisfacció tot recordant la feina ben feta i lluny queden les angoixes, les pors, les inseguretats… totes elles superades! Sense cap mena de dubte són sensacions per les que val la pena lluitar i no renunciar mai als somnis.

escultura no deixis els teus somnis

Anàlisis

Descripció dels materials:

Passamà de 40×8 per la circumferència.

Pletina de 20×60 per les figures.

Descripció de la tècnica:

L’obra està realitzada amb una circumferència de diàmetre 800mm feta amb passamà de 40×8.

Les dues figures parteixen de un bloc de pletina de 20×60 que hem anat forjant i estilitzant al foc, una vegada estilitzades les dues figures i mes o menys dimensionades, hem fabricat eines (també al foc) que ens permeten continuar matisant amb els contorns i els detalls de cada una de les figures. Hem tingut que afegir material per aconseguir determinades corbes i hem fet el polit final amb el disc de desbastar i les llimes.

Finalment hem unit les dues figures amb la circumferència anteriorment nombrada.

Hem fet els acabats finals de les dues figures amb pintura i pàtina(aplicada manualment) i la circumferència ha seguit un tractament d’oxidació. Una vegada finalitzats els tractaments i passat el procés d’assecat. Hem muntat l’escultura en una base de pedra blanca fabricada a mida per l’obra.

Autor

Frederic Simó i Castelló

14.414

L’escultura està a la venta… per a més informació us podeu ficar en contacte via telèfon o via formulari de contacte.

Frederic Simó

C. Prat de la Riba, 27
25430 Juneda (Lleida) CAT
T. 973 150 402
M. 676 529 443

Podeu veure més obres de l’artesà Frederic Simó.

Imatges del procés on podeu observar el canvi de les figures durant el procés:

IMG_0347_opt

IMG_0348_opt